diumenge, 2 de desembre del 2012

3r Sopar Maridatge de l' Entitat

Com cada any al novembre, i ja en van 3, a l' Entitat celebrem el nostre sopar maridatge. Aquest any hem comptat amb una altra bodega empordanesa: Celler Martí Fabra . Vàrem ser una trentena llarga de socis/es.

El lloc: El Mas Ros     On en Jordi, en Joan  i tot el seu equip van fer que la nit fos perfecta.
La Cuina: En Joan Malagón, cuiner del restaurant i algun dels nostres socis més hàbils en aquestes tasques.




Vam iniciar el sopar amb una xerrada presentació del Celler sobre la seva història més llunyana, la Masia Carreras data de 1305, i del canvi que han sabut donar les darreres generacions per tal d' adaptar-se a les  demandes  del món vinícola actual.






Iniciem el sopar!!!

Entrant: Capuccino de bolets d' excel·lent presentació i millor tast.  Acompanyat del vi Lladoner Rosat.
Un vi jove de color viu, amb potents aromes a fruits vermells. En boca es mostra carnós, afruitat i fresc.




Primer: Fideuà i Escamarlà. Suau i per un imponent escamarlà. Tant senzill com deliciós. Aquest plat va estar a càrrec d' en Joan Mias. Aquest plat va estar acompanyat pel reputat vi Masia Carreras Blanc.
Un vi potent amb 12 mesos de criança en barrica. És un repte pels sentits; ple de matisos. En boca és ple, potent, de bona acidesa i amb un llarg postgust.







Segon A: Steak Tàrtar amb gelat de mostassa. Simplement fantàstic!! Cuinat per en Narcís Mundet amb ajuda d' en Joan i la Xon. Acompanyat per l' Oratori a falta del Masia Carreras Negre. Un vi correcte jove amb una mica de fusta, potent i que, en la meva opinió, va quedar eclipsat pel l' Steak Tàrtar.






Segon B: Cua de Bou. Plat deliciós, contundent i amb una presentació fantàstica. El vi va ser el Selecció Vinyes Velles. Vi elegant, mineral amb tocs especiats. Té un llarg final amb sensacions a fruita madura.






Postre A: Magranes, figa i nata. Refrescant i exòtic. Postre gentilesa del nostre soci Quim Roca. El vi que va acompanyar a totes dues postres va ser el Moscat Masia Pairal. Un vi suau ideal per acompanyar qualsevol postre.






Postre B: Mousse d' avellanes amb cruixent de neules i coulis d' orellanes. Realitzada per en Jordi de la pastisseria Nèctar de Cassà.  Realment un gran final!!!!





Cal dir que aquets actes no serien possibles sense la col·laboració de tots. Per tant des de l'Entitat Gastronòmica de Cassà  GRÀCIES a tots: celler, socis, Mas Ros i a tothom que amb el seu esforç fa que nits com aquestes siguin possible.

Grans plats, gran companyia, grans vins i gran vespre. Fins l' any vinent

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada